AVLYST! Kua som falt ned fra himmelen

08
okt.
Fra kl: 09:50  - 10:50
TO
Legg til i kalender

Vera Micaelsen har over 20 års erfaring som forfatter og formidler, og med en datter med sjelden kromosomavvik har hun også god kjennskap til annerledesbarn. Hver uke svarer hun også på spørsmål om følelser fra barn i Aftenposten Junior.

Produksjonen tar utgangspunkt i bøkene "Kua som falt ned fra himmelen" og "Å klemme fingeren i døra – øvelser i følelser". Det er en forestilling som blander fortellerkunst og litteratur med øvelser og dialog med publikum. Vera forteller de villeste historier fra virkeligheten, og på en enkel måte viser og forklarer hun de mest sentrale følelsene våre som sinne, glede, redsel og sjenanse. På en leken måte utforsker hun og elevene hvordan følelsene er en viktig del av fortellinger, litteratur og livet. Gjennom enkle øvelser lærer elevene hvordan vi kan leve med alle de merkelige følelsene.

Produksjonen kan tilpasses i lengde og form, alt etter elevgruppens behov.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Akershus fylkeskommune, kulturseksjonen, DKS-enheten
  • Kunstnere/grupper: Vera Micaelsen
  • Idé/opplegg: Vera Micaelsen i samarbeid med DKS Akershus

Om kunstner / utøver / gruppe

Vera Micaelsen (1974) har tidligere jobbet som langfilmkonsulent, prosjektleder, programleder for både TV og radio, faglig leder for Den kulturelle skolesekken i Norsk Kulturrådsom, som kelner, avisbud, sjømann og grønnsakshandler.

Hun har gitt ut fire sakprosabøker for barn og unge, og en for voksne, og hun har skrevet to ungdomsromaner, "Hyperpubertet" (2013) og "Discosatan" (2014).

Vera oversetter barne- og ungdomsbøker, er fast spaltist i Aftenposten junior og har jobbet med og for barn og unge i snart 20 år. Hun har også gått på Norsk barnebokinstutts forfatterutdanning, har tre barn og er en kløpper til å danse Zorba.