Emilie og Petter med strålende resultater i London

Petter og Emilie deltok sist helg på "Artistic and Rhythmic Competition" arrangert av Special Olympics greater London.

Artistic and Rhythmic Competition

Emilie var med i Rytmisk sportsgymnastikk og Petter i turn og begge fikk tre gull og flere andre medaljer. (Les mer om dette i blogginnlegget "Medaljedryss i London"!)

Begge to ligger i trening for å kvalifisere seg til Special Olympics i Abu Dhabi i mars 2019.

Mye trening

Det ligger mye trening bak resultatene. Emilie trener RG 2,5 timer og teen jump 2,5 timer i uken i Stabekk Turn. Emilie satser mest på Rytmisk Gymnastikk (RG) i med øvelsene vimpel, ring, tau og køller.

Petter startet med turn i 2011 og trenes av den meget dyktige Jim Mckay i Oslo Turn. Atleten deltar i alle øvelser; ringer, skranke, bøylehest, svingstang, hopp og frittstående. Han trener knallhardt turn tre ganger i uken to til tre timer hver økt. I tillegg til friidrett i Vivil og styrketrening på Friskis og Svettis. Tar vi med kroppsøving og friluftsliv her på skolen snakker vi om godt over 10 timer med fysisk trening i uka.

Suverene helter

Det finnes en dokumentarserie, "Suverene helter", som ble sendt på TV2 i anledning World Games i 2015. Petter og Emilie er to av de som følges nært fra 6 mnd før konkurransen og frem til World Games i 2015.

 

Dønski vgs gratulerer med innsatsen og ønsker lykke til videre!

 

Tekst: Per Ivar Jaksland