Humanitær dag

Torsdag 1. november er det humanitær dag på Dønski. Elevene på Dønski har i år bestemt seg å støtte et prosjekt i Gambia gjennom organisasjonen Butterfly Friends.

Butterfly Friends

Butterfly Friends er en frivillig organisasjon som har jobbet i Gambia i 16 år. Det hele begynte med 50 elever og én lærer. I dag har Butterfly Friends syv skoler – førskole til videregående skole – som til sammen gir barn 15 års utdanning. Hvert år gis det utdanning til litt over 2000 elever og arbeid til 220 ansatte ved våre skoler. Butterfly Friends har som mål å holde høy standard både i forhold til den faglige, men også den sosiale utviklingen til elevene.

Førskolen i Madiana – humanitært prosjekt på Dønski VGS

Førskolen ble først åpnet i januar 2010. Den gangen leide Butterfly Friends et lite bolighus, som ble bygget om til tre klasserom. I januar 2014 fikk organisasjonen bruksrett til en skole som ligger i samme område. De 75 elevene og 9 ansatte fikk flytte til en forholdsvis ny skole med tre klasserom, kontorer og lager. Butterfly Friends tilbyr gratis undervisning til alle elevene i tillegg til et varmt måltid hver dag. Denne skolen trenger nå støtte for å kunne opprettholde driften. Vi på Dønski skal samle inn penger slik at driften fortsetter og det kan bygges et kjøkken, en spiseplass og at det kommer et gjerde rundt skolen.