Ida sitt reisebrev fra kontinentalcup i USA

Kombinertløparen Ida Hagen har delteke i kontinentalcup i USA. Her kan du lesa reisebrevet hennar.

Reisebrev fra USA

Endelig har kombinert blitt en sport for oss jentene også. 6. desember dro jeg sammen med Gyda Westvold Hansen, Lars Buraas og Leif Torbjørn Næsvold, med Mikko Kokslien og Øivind Strøm som trenere, til USA på kontinentalcup. Kontinentalcup er nivået under worldcup, men ettersom jentene ikke har worldcup i kombinert, er dette det høyeste nivået enn så lenge.

Første konkurransene var i Steamboat springs i Colorado som ligger på 2000 moh. Derfor dro vi tidlig for å akklimatisere oss. I forkant av konkurransene gikk det mye tid til forberedelser. Men litt juleforberedelser med julegaveshopping ble det også tid til. Steamboat Springs var en liten by med MYE julepynt og ”cowboyer”. For å koble av litt og få den komplette ”amerikanske feelingen” dro vi til Denver på hockeykamp 11. desember. Hockeykampen var mellom Avalanches (NHL-laget til Denver) og California Oilers.

Fredag 14. desember braket det løs for første gang med konkurranse. Jeg hadde ikke konkurrert internasjonalt i kombinert på flere år, så jeg var ganske spent før start. De to første konkurransene var i en K70 metersbakke etterfulgt av en 5 km jaktstart, såkalt Gundersen-metoden.

Etter rennene her dro vi videre til OL-byen Park City for to nye konkurranser 19. og 20. desember. Her hoppa vi i 90 metersbakken som ble brukt under OL i 2002. Gjennom hele turen var vi heldige med været og hadde sol og skyfri himmel nesten hver dag. Siden vi var i høyden og nærmere ekvator, varmet sola bra. Ikke la det lure av brunfargen vår, vi har ikke bare ligget på latsiden.

Jeg har hatt en veldig bra tur og blitt kjent med mange fra forskjellige land.

Ida