Velorganisert ungdomsbedrift

I Switch Cable Ungdomsbedrift er både målsetning og rollefordeling klar. Oppgaven i faget entreprenørskap var å starte en bedrift. Disse fire guttene bestemte seg for å tjene penger. Derfor satset de på import.

Fleksibel ladekabel

Produktet de satset på er en ladekabel med utskiftbare deler som gjør at den passer til de fleste mobiltelefoner og andre elektroniske dingser. Elevene har selv hatt kontakt med leverandøren i Kina og har fått tilpasset pakningen til norske forhold og krav til merking. De forteller at det ikke bare var enkelt siden deres kontaktperson der kun snakket kinesisk. Men Google translate er god å ha og guttene fikk forhandlet prisen ned til et akseptabelt nivå. 

Klare roller

Det er Håkon som tar seg av økonomien mens Sander er daglig leder. Shujah er markedsansvarlig og Herman fungerer som bedriftens personalsjef. De tenkte tidlig at de skulle tjene penger og syns derfor det var en god idè å satse på import og sikte seg inn på et marked i nærområdet. Gutta jobber fremdeles for å etablere seg hos småbedrifter her omkring. 

Lærerik

Alle fire forteller at de syns prosessen har vært lærerik. De har fått god innsikt i regnskapsarbeid, de ulike rollene man kan ha og generelt hvordan en bedrift fungerer. Vi ønsker Switch Cable Ungdomsbedrift lykke til videre!