Dønski-elever med stort oppslag i Budstikka.

I Budstikkas papiravis onsdag denne uken kunne vi lese om Dønski-elevenes strategi for å oppnå gode resultater i ungdoms-OL. Fra Dønski drar fem ungdommer, som sammen med flere skal representere Norge i ungdoms-OL i Sveits.

Onsdag denne uken kunne vi lese om Brødrene Nikolai og Aleksander Elde Holmboe og Isak Leknes Frey fra 1IDC og 2IDC som skal til Youth Olympic Games i Lausanne i Sveits. De Olympiske leker for ungdom starter torsdag denne uken. Brødrene Elde Holmboe skal konkurrere i langrenn, mens Frey er av det første kullet fra Dønski som skal konkurrere i skiskyting.

Elevene har prioritert å bo hjemme for å spare tid og krefter fremfor å flytte nordover i landet for å få bedre snøforhold. Det kan være en stor fordel å bli hjemme, selvom utøvere lenger nord i landet har tryggere forhold værmessig. Dønski-elevene benytter seg av de gode kunstsnøanleggene i Vestmarka og Holmenkollen forteller Dønski-trener Eirik Gjøsæter.

Ungdoms-OL arrangeres hvert fjerde år, og tilsvarer OL for voksne. Denne gangen har Olympiatoppen tatt ut 55 norske utøvere, hvorav syv er fra Asker og Bærum. I år holdes lekene i Lausanne i Sveits fra 9.-22. januar. Et tidligere oppslag i Budstikka er publisert på deres nettsider og kan leses her.

Vi ønsker dem lykke til!